Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Aspendos'ta Muhteşem Final: Tosca Operasıyla Festival Sona Erdi

Aspendos'ta Muhteşem Final: Tosca Operasıyla Festival Sona Erdi

Antalya'da düzenlenen 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Giacomo Puccini'nin "Tosca" eseriyle muhteşem bir finalle sona erdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aspendos'ta Muhteşem Final: Tosca Operasıyla Festival Sona Erdi
MUHABİR: Kamer Durdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Giacomo Puccini'nin ünlü eseri "Tosca" ile görkemli bir final yaptı. Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen opera, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun büyüleyici atmosferinde sanatseverlerle buluştu.

Unutulmaz Performanslar

Yiğit Günsoy'un rejisörlüğünde sahneye konulan eser, izleyicilerden tam not aldı. "Floria Tosca" karakterini Nurdan Küçükekmekçi canlandırırken, "Mario Cavaradossi" rolünde dünyaca ünlü tenor Paolo Lardizzone yer aldı. "Il Barone Scarpia" karakterine ise Serhat Konukman hayat verdi. Eserde ayrıca, Alaaddin Ataseven (Cesare Angelotti), Onur Alpaslan (Il Sagrestano), Mustafa Özşamlı (Spoletta), Yusuf Yıldız (Sciarrone), Yalçın Ünsal (Un Carceriere) ve Melisa İnançöz (Un Pastore) gibi yetenekli sanatçılar da sahnedeki yerlerini aldı.

Eşsiz Müzikal Performans

Lorenzo Castriota'nın yönetimindeki Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestraları, koro şefi Mahir Seyrek yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu ile birlikte sahnede solistlere muhteşem bir şekilde eşlik etti. Eserin dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl, koreografisi Özge Ay ve ışık tasarımı ise Mustafa Eski tarafından yapıldı.

Gençler Sanatla Buluştu

Tosca temsili, Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Serik Kaymakamı Cemal Şahin ve Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri tarafından büyük ilgiyle izlendi. Ayrıca, Serik Kaymakamlığı ve Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Antalya Valiliği'nin desteğiyle ilçedeki İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören 100'den fazla öğrenci de bu eşsiz sanat deneyimine tanıklık etti.

Aspendos'ta Bir Sanat Geleneği: Festivalin 31 Yılı

Aspendos Opera ve Bale Festivali, bu yıl 31. kez düzenlenerek Antalya'nın kültürel ve sanatsal mirasına bir kez daha katkıda bulundu. Dünyaca ünlü sanatçıların ve eserlerin sahne aldığı festival, Türkiye'nin kültür sanat sahnesinde önemli bir yere sahip olmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya nöbetçi eczane! 27 Eylül Cuma nöbetçi eczaneler

Antalya nöbetçi eczane! 27 Eylül Cuma nöbetçi eczaneler