Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da Yeni Köprü İnşaatında Sona Gelindi: Ulaşım Rahatlayacak

Antalya'da Yeni Köprü İnşaatında Sona Gelindi: Ulaşım Rahatlayacak

Antalya'nın Aksu ilçesindeki Kundu Mahallesi'nde turist yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla yapılan yeni köprü inşaatı neredeyse tamamlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Yeni Köprü İnşaatında Sona Gelindi: Ulaşım Rahatlayacak
KAYNAK: İHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Aksu ilçesi Kundu Mahallesi’nde başlatılan yeni köprü inşaatında sona yaklaşıldı. Özellikle yaz aylarında turist yoğunluğunun arttığı bölgedeki trafik sorununu çözmek amacıyla yapılan köprü, önümüzdeki günlerde halkın kullanımına açılacak.

Kundu Mahallesi’nde ulaşım rahatlayacak

Kundu Mahallesi’nde bulunan ve 50 yıldır hizmet veren Özlü Köyü Acısu Deresi Köprüsü’nün yetersiz kalması üzerine, hemen yanına yeni bir köprü inşa ediliyor. 32 metre uzunluğunda ve 5.5 metre genişliğindeki bu yeni köprü, Kundu ve Karaçalı mahallelerini havalimanına bağlayarak ulaşımı rahatlatacak. Yeni köprü, özellikle yaz aylarında yaşanan turist yoğunluğu nedeniyle sıkışan trafiğin çözülmesine katkı sağlayacak.

Yakında kullanıma açılacak

KDV hariç 16 milyon 750 bin TL yatırım maliyetine sahip olan köprüde çalışmaların önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamlanarak, halkın kullanımına sunulması hedefleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı İnşaat Mühendisi Gamze Kılınç, mevcut köprünün talepleri karşılamadığı için yeni köprü yapımına karar verildiğini belirtti. "Yeni köprü, fore kazıklı yapısıyla iki yönlü geçiş imkanı sağlayacak ve ulaşımı güvenli hale getirerek trafiği rahatlatacak" dedi.

Muhtardan Başkan Böcek’e teşekkür

Kundu Mahallesi Muhtarı Ali Çiftçioğlu, yeni köprüyle birlikte bölgedeki ulaşım sorunlarının çözüldüğünü belirterek, "Eski köprü çok dar olduğu için iki araç aynı anda geçemiyordu. Özellikle oteller bölgesi olması nedeniyle yoğun trafik oluyordu. Sorunu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ilettik ve kendisi sorunu çözüme kavuşturdu. Turizm sektörü ve mahallemiz için önemli bir adım oldu. Tüm mahalle adına Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2025'te emekli olacaklar için özel düzenleme mi geliyor?

2025'te emekli olacaklar için özel düzenleme mi geliyor?