Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Üniversite Öğrencilerine Müjde! 2 Yeni Yurt Geliyor!

Antalya'da Üniversite Öğrencilerine Müjde! 2 Yeni Yurt Geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı ve Akseki ilçelerinde yeni öğrenci yurtları açıyor. Kararlar oy birliğiyle kabul edildi. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya'da Üniversite Öğrencilerine Müjde! 2 Yeni Yurt Geliyor!
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için önemli bir adım attı. 13 Eylül 2024 Cuma günü Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada, Elmalı ve Akseki ilçelerinde iki yeni öğrenci yurdunun açılması kararı oy birliği ile kabul edildi.

Öğrencilerin Barınma Sorunu Akseki'de Çözülecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üniversite eğitimi almak için şehre gelen öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla Akseki ilçesinde bir kız öğrenci yurdu açma kararı aldı. Karar, Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

Hacı İlyas Mahallesi'nde Kız Öğrenci Yurdu Açılacak

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14’üncü maddesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu Yönetmeliği gereğince, Akseki ilçesi Hacı İlyas Mahallesi, M. Uysal Caddesi, No: 178 adresinde bulunan belediyeye ait taşınmazda kız öğrenci yurdu açılacak. Bu karar, öğrencilerin barınma ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için atılan önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Meclis’te Oy Birliği ile Kabul Edildi

Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerde, CHP, AK Parti, MHP ve DP Grup Sözcüleri, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın önerisine destek verdi. Belediye Meclis Başkanı’nın, yurdun açılması ve çalışmaların devam ettirilmesi yönünde öneriyi oylamaya sunmasının ardından, talep oy birliği ile kabul edildi. Toplam 76 oy kullanıldı ve karar, CHP’den 55, AK Parti’den 13, MHP’den 5 ve DP’den 3 kabul oyu ile onaylandı.

Elmalı’da Öğrencilerin Barınma Sorununu Çözmek İçin Adım Atıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı ilçesinde üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni bir erkek öğrenci yurdu açıyor. Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada, 5 yıl süreyle kiralanan taşınmazın erkek öğrenci yurdu olarak kullanılması kararı oy birliği ile kabul edildi.

Elmalı’da Erkek Öğrenci Yurdu Açılıyor

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14’üncü maddesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu Yönetmeliği gereğince, Elmalı ilçesi Karyağdı Mahallesi, Selahattin Topçu Caddesi, No: 21 (146 Ada 25 Parsel) adresinde bulunan taşınmaz, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıl süreyle kiralandı. Bu taşınmazda, erkek öğrencilere yönelik bir yurt açılması ve yurt faaliyetlerinin devam ettirilmesi için karar alındı.

Meclis’te Oy Birliği ile Kabul Edildi

Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerde CHP, AK Parti, MHP ve DP Grup Sözcüleri, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın önerisine destek vererek, talebin kabulü yönünde oy kullandı. Toplam 74 oy ile karar, oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, Elmalı ilçesinde açılacak erkek öğrenci yurdu ile öğrencilere güvenli ve konforlu bir barınma ortamı sunulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Büyükşehir Belediyesi 12 villayı satışa çıkardı!

Adana Büyükşehir Belediyesi 12 villayı satışa çıkardı!