Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Antep Fıstığı Fidanlarının Üzücü Sonu! Keçilere Yem Oldu

Antalya'da Antep Fıstığı Fidanlarının Üzücü Sonu! Keçilere Yem Oldu

Korkuteli'ne bağlı Beğiş Mahallesi'nde, meyveli fıstık fidanları keçilere yem oldu. 250 Antep fıstığı ve 15 zeytin fidanı, keçiler tarafından tahrip edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Antep Fıstığı Fidanlarının Üzücü Sonu! Keçilere Yem Oldu
KAYNAK: İHA

Korkuteli'ne bağlı Beğiş Mahallesi'nde, üreticilere dağıtılan meyveli fıstık fidanları, keçilere yem oldu. 16 yıl önce Beğiş Mahallesi Susuzu mevkisinde Veli Tongal tarafından dikilen 150 Antep fıstığı fidanı ve 15 zeytin fidanı, meyve aşamasına geldiğinde hayvanlar tarafından tahrip edildi.

Antep Fıstığı Fidanlarının Üzücü Sonu

Veli Tongal, Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınmayı destekleme amacıyla 16 yıl önce 250 Antep fıstığı ve 15 zeytin fidanı dikti. Fidanların çevresi tel örgülerle korunmasına rağmen, keçiler bahçeye girerek meyveli fidanları kemirdi. Tongal, “Özenle diktiğimiz ve bebek gibi baktığımız fidanların hepsi keçiler tarafından yemiş. Manzarayı görünce büyük bir üzüntü yaşadım. Geriye hiçbir şey kalmadı. Emeğime mi, fidanların yok oluşuna mı yoksa harcadığım zamana mı üzüleyim, bilemiyorum. Tüm fidanlar meyve vermişti ve hepsi keçiler tarafından tüketildi,” dedi.

Jandarma Ekipleri Olay Yerinde

Veli Tongal, durumun ardından Korkuteli Jandarma ekiplerine başvurdu. Jandarma ekipleri, fidanları inceledi ve gerekli tutanakları tuttu. Ancak, keçilerin bahçeye nasıl girdiği ve meyveleri kimlerin yediği konusunda bir bilgi edinilemedi.

Zararın Boyutu Büyük

Veli Tongal, yaşanan zararın büyük olduğunu vurgulayarak, “Zararımızın boyutu gerçekten büyük. Fidanlarımın yok olması benim için büyük bir kayıp. Bu konuda çözüm arayışımız devam ediyor,” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahçeli’nin hayatı kitap oluyor: Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi

Bahçeli’nin hayatı kitap oluyor: Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi