Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da 18,5 Milyar TL'lik Dolandırıcılık Operasyonu

Antalya'da 18,5 Milyar TL'lik Dolandırıcılık Operasyonu

Antalya'da 30 ilde yapılan operasyonda 18,5 milyar TL toplayan dolandırıcılık örgütü çökertildi. 8 bin 340 vatandaş mağdur oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da 18,5 Milyar TL'lik Dolandırıcılık Operasyonu

Antalya merkezli 30 ilde gerçekleştirilen operasyonla, Sermaye Piyasası Kurumu'ndan izin almadan yüksek kazanç vaadiyle kurulan 206 paravan şirket aracılığıyla 8 bin 340 vatandaştan 18,5 milyar TL toplayan dolandırıcılık örgütü çökertildi. Operasyon sonucunda 163 şüpheli yakalandı, 79'u tutuklandı.

18,5 Milyar TL'lik Vurgun: 8 Binden Fazla Mağdur

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 9 aydır sürdürdüğü titiz çalışmalar sonucunda, Sermaye Piyasası Kurumu'ndan (SPK) izin almadan yüksek kazanç ve kâr vaadiyle örgüt kuran şüpheliler tespit edildi. 2021 yılından bu yana faaliyet gösteren örgüt, 8 bin 340 vatandaşı kandırarak, paravan şirket hesaplarına 18 milyar 500 milyon TL topladı. Bu miktar, 542 milyon dolar değerinde olduğu belirlenen para giriş çıkışlarıyla ortaya çıkarıldı.

30 İlde Eş Zamanlı Operasyon: 163 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcılık olayına karışan 206 paravan şirketin tespit edilmesinin ardından Antalya merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Konya gibi büyük şehirler dahil olmak üzere toplam 30 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda, aralarında 27'si daha önce benzer suçlardan cezaevinde olan toplam 163 şüpheli yakalandı.

Mal Varlıklarına El Konuldu

Şüphelilerin kripto borsa hesaplarına aktarılan paralar, vadeli ve vadesiz banka hesapları ile 51 araç, 21 gayrimenkul, ziynet eşyaları ve dijital materyallere el konuldu. Ayrıca çok sayıda telefon, banka hesap cüzdanı, şirket kaşesi, sim kartlar ve çeşitli belgeler de ele geçirildi. Şüphelilere ait GSM ve banka bilgileri içeren defterler de operasyon kapsamında bulundu.

79 Kişi Tutuklandı

Emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 79'u, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "usulsüz halka arz" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK Adana TEKNOFEST'te nefes kesti

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK Adana TEKNOFEST'te nefes kesti