Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Uyarı! Burs Başvurusunda Dikkat!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Uyarı! Burs Başvurusunda Dikkat!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 10 bin TL'lik burs desteği başvuruları, dolandırıcıların hedefi oldu. Belediye, öğrencilerden dikkatli olmalarını istedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Uyarı! Burs Başvurusunda Dikkat!
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik verdiği 10 bin TL’lik burs desteği başvuruları sona ermeden dolandırıcıların hedefi oldu. Belediye, başvuru sürecinde öğrencileri dikkatli olmaları konusunda uyardı ve dolandırıcılara karşı önlem almalarını istedi.

Burs Başvuruları 30 Eylül’de Sona Eriyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Antalya’da ikamet eden üniversite öğrencilerine 10 bin TL burs desteği verileceğini duyurmuştu. Başvurular 30 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Ancak başvuruların bitimine günler kala, dolandırıcılar öğrencilere sahte bilgilerle ulaşarak para ve IBAN talep etmeye başladı.

Belediye’den Önemli Uyarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, dolandırıcılık girişimlerine karşı öğrencilere önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya'da ikamet eden üniversite öğrencileri için verdiğimiz burs destekleri değerlendirme aşamasında olup, henüz sonuçlanmamıştır. Bu süreçte sizlerden herhangi bir para veya IBAN talep eden kişilere kesinlikle itibar etmeyiniz. Tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını rica ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İnternet Sitesinden başvuru 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlatılan üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da sürdürüyor. Öğrenciler, 30 Eylül 2024 tarihine kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden 10 bin TL’lik eğitim desteği için başvuru yapabilecek.

10 Bin TL'lik Eğitim Desteği

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in öncülüğünde hayata geçirilen eğitim desteği, yükseköğretim öğrencilerinin eğitim giderlerine katkı sağlamak amacıyla devam ediyor. Bu kapsamda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ihtiyacı olduğu tespit edilen öğrencilere toplamda 10 bin TL’lik maddi destek sağlanacak. Ödemeler, 4’er aylık iki dönem halinde 5’er bin TL olarak öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.

Başvuru Şartları

Eğitim desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, Antalya il sınırlarında ikamet etmeleri ve 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde üniversite sınavını kazanarak bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olmaları gerekiyor. Açık öğretim ve uzaktan öğretim öğrencilerinin başvuruları kabul edilmeyecek. Başvurular, basvuru.antalya.bel.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

Sosyal İnceleme Yapılacak

Başvuruların ardından, öğrencilerin sosyal incelemeleri gerçekleştirilecek ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen öğrenciler eğitim desteğinden faydalanabilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi, artan fiyatlar ve ekonomik zorluklar nedeniyle eğitimine devam etmekte zorlanan veya edemeyen öğrencilere destek olmayı hedefliyor.

Son Başvuru Tarihi ne zaman?

Eğitim desteği başvuruları için son tarih 30 Eylül 2024. Üniversite öğrencileri, bu fırsattan yararlanmak için belirtilen tarihe kadar başvurularını tamamlayabilirler. Başvurularla ilgili detaylı bilgiye Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK açıkladı! Dış ticaret açığı Ağustos'ta geriledi

TÜİK açıkladı! Dış ticaret açığı Ağustos'ta geriledi