Ünlü plajları, tarihi mirası ve kültürel zenginlikleriyle milyonlarca turisti ağırlayan Antalya, gastronomi birikimini de ileri noktalara taşımak istiyor. Bu hedefle Antalya Gastronomi Platformu (AGP), 5’inci toplantısını Finike'de gerçekleştirdi. Toplantıda, Antalya ve Finike’nin yerel lezzetleri ile coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı ve gastronomi turizmine kazandırılması görüşüldü.

Antalya Gastronomi Platformu Finike'de Toplandı  3

Finike'nin Turkuaz Köy'de gerçekleştirilen toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve eşi Sabah Çelik, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Cumhuriyet Başsavcısı Vahdet Gebeş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali Gültekin, Kumluca Ticaret Odası Başkanı Fahri Özen, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ve Antalya Gastronomi Platformu (AGP) üyeleri katıldı.

6'ncı Toplantı Almanya'da 

Vali Hulusi Şahin ile eşi Ebru Şahin ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın da desteklediği platform, gelecek toplantısını Nisan ayında Alanya’da gerçekleştirmeyi planlıyor.

Muratpaşa'da Markette Yangın Çıktı! Muratpaşa'da Markette Yangın Çıktı!

Antalya Gastronomi Platformu Finike'de Toplandı  2

Antalya'nın Tescilli Lezzet Sayısı 25'e Yükseldi

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) ve Akdeniz Üniversitesi Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ACİMER) iş birliğiyle faaliyetlerini sürdüren Antalya Gastronomi Platformu (AGP), Antalya’yı gastronomi alanında uluslararası bir destinasyon merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Çalışmalar sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Antalya'nın 8 tescil başvurusu daha kabul edildi. Böylece Antalya’nın coğrafi işaret başvurusu yapılan ürün sayısı 25’e ulaştı. 

Antalya Valisi Şahin'den Sürdürülebilir Şehir Vurgusu Antalya Valisi Şahin'den Sürdürülebilir Şehir Vurgusu

Kaynak: Haber Merkezi