Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Eğitim 2024 YKS sonuçları açıklandı

2024 YKS sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı, düzenlenen basın toplantısında 3 milyondan fazla adayın katıldığı YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 YKS sonuçları açıklandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ilan edildiğini açıkladı. Prof. Dr. Ersoy, ÖSYM Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2024-YKS'nin sonuçlarının açıklandığını belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlere ve gazilere olan şükranlarını dile getiren Ersoy, YKS'nin tamamlanmasıyla başlayan heyecanlı bekleyişin sona erdiğini vurguladı. 'ÖSYM olarak 3 milyondan fazla adayımızın beklediği 2024-YKS sonuçlarını açıklıyoruz. Hayırlı olsun. An itibarıyla osym.gov.tr adresimizden sonuçları öğrenebilirsiniz' dedi.

YKS SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Prof. Dr. Ersoy, 3 milyondan fazla adayın katıldığı sınavda dereceye giren adayların da belli olduğunu belirterek, büyük bir sabır ve gayret göstererek bu başarıyı elde eden adayları tebrik etti. 'Başarının tek başına elde edilmesi mümkün değil; şampiyonlarımıza en büyük desteği veren anne ve babalarımızı, bu süreçte onları yalnız bırakmayan ve yol gösteren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Adaylarımıza başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki, eğitim sürecini en güzel şekilde tamamlayacaklar' diye konuştu.

YKS Birincileri Açıklandı

Prof. Dr. Ersoy, sınavda birinci olan adayları da açıkladı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Süleyman Mete Genç, Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi'nden. Alan Yeterlilik Testi (AYT) birincileri ise eşit ağırlık alanında Berra Kuruş, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi'nden; sayısal alanda Arda Taşdemir, Cemil Meriç Fen Lisesi'nden; sözel alanda Fatih Emre Düzcan, Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi'nden.

YDT Birincileri

  • Almanca: Sevgi Kırmızıbekmez, Kabataş Erkek Lisesi
  • Arapça: Yusuf Salih Orhan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • Fransızca: Yunus Emre Aydoğan, Çapa Fen Lisesi
  • İngilizce: Mehmet Alp Güneş, İstanbul Atatürk Fen Lisesi
  • Rusça: Safiye Yaşar, Ayrancı Anadolu Lisesi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Soma'da orman yangını! Bir mahalle daha tahliye edildi

Soma'da orman yangını! Bir mahalle daha tahliye edildi